pondělí 1. července 2019

Provence - tipy na výlet



Jelikož jsem nevěděla, jak přesně nazvat tento článek, rozhodla jsem se pro obecný název - Provence. Během našeho výletu jsme totiž navštívili hned několik míst, které by se mi do jednoho titulku nevešly. :-D Proto je „hodím“ do jednoho článku.

1. Moustiers-Sainte-Marie
Městečko založené roku 433 proslavené fajánsí (hrnčířské výrobky) v zelené, žluté a modré barvě. Dominantou je kaple Notre dame de Beauvoir postavená na skalním výběžku mezi horskými štíty, které jsou spojeny řetězem se zlatou hvězdou. V městečku se také pravidelně konají trhy, kde najdete sýry, víno, pečivo, oblečení apod. Také tam najdete muzeum, kde můžete vidět fajáns.




2. Levandulová pole
Po cestě do Moustiers jsme se zastavili i na levandulové farmě, kde jsme si udělali pár fotek a koupili i nějaké suvenýry.





3. Lac de Sainte-Croix
Jezero, které se nachází v přírodním parku Verdon. Voda z tohoto jezera slouží pro závlahy či jako zdroj pitné vody pro okolí. Můžete si zde půjčit šlapadla (40 euro na hodinu/4 osoby) či kánoe a vplout do Grand canyon du Verdon (je dlouhý 21 km a hluboký až 700 m). Také se zde samozřejmě můžete koupat. Voda je nádherně průzračná a teplota byla příjemná.






4. Èze - parfumerie Fragonard
Ve skalním městečku Èze jsme navštívili parfumerii Fragonard. Pokud tam někdy budete, určitě si tam zajděte. Nejdříve jsme byli na prohlídce výrobny - jak se vyrábí mýdla, parfémy či krém na obličej, a následně jsme se dostali do prodejny, kde jsme si mohli vyzkoušet jednotlivé parfémy a následně i něco koupit. Mým favoritem byla ovocná vůně Belle Chérie.



5. Cannes
Pokud budete v Cannes, zajděte se podívat na festivalový palác. A když tam pojedete v květnu, můžete se rovnou zúčastnit filmového festivalu, kde uvidíte hned několik slavných osobností - ale myslím si, že nejprve je potřeba získat určitou akreditaci. Poblíž festivalového paláce najdete také chodník s otisky rukou filmových hvězd. My jsme se bohužel do paláce nedostali, protože tam probíhala nějaká jiná akce. Za to jsme si ale prošli okolí, které je nádherné. Palmy vyvolávají kalifornský dojem a místní pláž je moc pěkná. 



Když už budete v Cannes, jednoznačně si musíte zajít do Atelier Jean Luc Pelé pro vynikající makronky. Jedna stojí 1,75 euro. Mají tam nepřeberné množství příchutí - my jsme vyzkoušeli pistácii, mango, černý rybíz a kokos. No a která u mě vyhrála? jednoznačně MANGO! :-)


A to je z Provence vše. Příští článek se bude týkat Monaka. 
Vaše Kikuš. 


0 komentářů:

Okomentovat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena