středa 26. června 2019

Marseille - tipy, kam si zajít

Jak už jsem psala na své FB stránce, minulý týden jsem byla na výletě ve Francii. Byl to poznávací zájezd přes cestovní kancelář do Provence. No a pokud jste četli můj BUCKET LIST, pak víte, že Provence byla jedním z mých snů. Jelikož jsme navštívili hned několik míst, rozhodla jsem se, že sepíšu více článků. :-)

A začneme s Marseille.


1. Katedrála La Major 
Je to jediná katedrála, která byla ve Francii postavena v 19. století se schopností přivítat až 3000 lidí. Bohužel je málokdy otevřená, takže i my jsme viděli pouze exteriér - ale i ten je naprosto obdivuhodný!

                            

                            

2. Bazilika Notre-Dame de la Garde
Bazilika se nachází na nejvyšším bodě města a je korunovaná zlatou sochou Panny Marie Strážné (patronka námořníků). Byla postavena v letech 1853-1864 v románsko-byzantském stylu a nabízí nádherný výhled na celé město. Můžete se k ní dostat pěšky anebo vláčkem.

                             

                                             

                           


                           

                            

3. Boulangerie (pekárna)
Určitě si zajděte do některé z pekáren a pochutnejte si na croissantu, bagetě či jiné dobrotě.

                           

                           

4. Plage des Catalans
Zajděte si na pláž a vykoupejte se v moři. :-) My byli na menší městské pláži des Catalans, která byla v pohodě. V písku samozřejmě je nějaký ten nepořádek - nedopalky, malé plastové části apod. (zejména hned při vstupu na pláž, u moře už toho tolik není), ale přístup do moře je úplně v pořádku, lidí tam nakonec nebylo tak moc a moře bylo čisté a dokonce i celkem teplé. Také jsou tam záchody, převlékárna a sprchy. 

                            

                            

5. Trhy
V Marseille je hned několik trhů. Ať už tam jsou stánky s kořením, ovocem, zeleninou, oblečením či sýry. Určitě se na nějaký zajděte podívat. 

                            

                            

6. Vieux-Port (přístav)
Projděte se kolem přístavu. Je tam hned několik obchodů, restaurací, můžete se svézt na lodi k ostrovu If či se podívat na radnici nebo kostel St. Laurent.

kostel St. Laurent

Radnice
Vaše Kikuš.


0 komentářů:

Okomentovat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena