sobota 6. července 2019

Monako - Kam vyrazit?


Při naší cestě do Francie jsme mimo jiné navštívili také Monako. Je to sice malý stát, ale nabízí hned několik zajímavých míst, kam byste se mohli podívat. 

1. Oceánografické muzeum
Muzeum se nachází v budově, která je z části vestavěna do skalního masivu (v Monaku je normální, že zbourají skálu, aby tam mohli postavit další dům nebo dokonce hotel). V muzeu najdete jak obří akvária plná mořských živočichů, tak i nejrůznější exponáty - plavidla, námořnické náčiní...

výhled - poblíž muzea



2. Exotická zahrada (Jardin Exotique de Monaco)
Vstup do zahrady stojí kolem 7 eur, pokud jste student, tak 3,50. Zahrada je velká, najdete v ní spoustu kaktusů, sukulentů, ale také podzemní jeskyni s krápníkovou výzdobou či vyhlídkovou plošinu, ze které máte výhled na celé knížectví. 






3. Casino Monte Carlo
Kasíno v Monte Carlu patří mezi jedno z nejznámějších na světě. Palác se nachází poblíž moře ve čtvrti Monte Carlo. Můžete se jít podívat i dovnitř - ale musíte projít kontrolou. Každopádně pokud si nechcete jít zahrát, stojí za to se na něj podívat alespoň z venku. 



5. Knížecí palác
Do knížecího paláce se můžete jít podívat za 8 euro. Uvidíte například knížecí apartmány, síň plnou zrcadel, fresky, které představují 4 roční období apod. 



6. Katedrála svatého Mikuláše
Katedrála se nachází nedalo Knížecího paláce. Je považována za nejdůležitější monacký svatostánek. Uvnitř si můžete prohlédnout hroby členů monacké knížecí rodiny Grimaldiů. Pro vstup do katedrály musíte mít zahalená ramena a nesmíte mít příliš krátké kraťasy či sukni - nepustí vás tam. 


7. Carrefour
Pokud si chcete udělat výhodný nákup - makronky, croissanty, ovoce...Zajděte si do Carrefouru, který najdete v Centre commercial de fontvieille (sjedete výtahem dolů - projdete skalnatou chodbou a jste v nákupním centru).

TIP: V Monaku je ideálním dopravním prostředkem autobus. Jízdenku si koupíte v automatu za 1,50 euro/1 cesta. A dostanete se snad všude. Jízdenky v sobě mají čip, takže když nastoupíte do autobusu, jízdenku jen přiložíte. Nikam ji nemusíte strkat. :-D


Vaše Kikuš.

1 komentářů:

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena