neděle 10. března 2019

Banana Bread se skořicovou krustou

Zdroj: www.savorynothings.com 
Včera jsem dostala chuť na banánový chlebík. Už jsem ho jednou pekla, ale byla to taková méně zdravá verze, protože se tam dával cukr. Já ale chtěla zdravější variantu, která byla vynikající, a proto vám sem hodím recept, abyste tu dobrotu taky mohli vyzkoušet. :-)

„Tekuté“ ingredience 

  • 2 vejce
  • 1 hrnek rozmačkaných banánů
  • 3/4 hrnku cukru (já použila agávový sirup a med)
  • 1/3 hrnku oleje (kokosový, olivový...je to na vás)
  • 1/2 hrnku bílého jogurtu
„Suché“ ingredience
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 2 lžičky skořice
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • Můžete přidat i oříšky nebo cokoliv jiného
Pokud chcete - Skořicová krusta
  • 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 hrnku másla
Postup
  • Předehřejeme si troubu na 180°C
  • Rozmixujeme všechny tekuté ingredience ve velké míse a následně přidáme suché ingredience (už jen mícháme! Nemixujeme)
  • Do formy na chleba si nadrobíme máslo na menší kousky a na něj přidáme směs na krustu (rovnoměrně)!
  • Těsto přelijeme do formy a pečeme 55-60 minut.


Vaše Kikuš.


2 komentářů:

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena