neděle 25. prosince 2016

Jak probíhaly Vánoce u nás? Podívejte se sami


Krásné sváteční odpoledne všem čtenářům,
rozhodla jsem se pro jeden takový vánoční článek. Nechci tady vypisovat přehled dárků nebo tak něco, to by určitě nikoho nezajímalo, spíš bych se ráda zaměřila na to, jak probíhaly (nebo spíš neprobíhaly) vánoční přípravy u nás doma, na to, jak u nás Vánoce včera proběhly a případně na úplné minimum dárků z kterých mám obrovskou radost a budou vést k mému osobnímu rozvoji. Tak pojďme na to. :)
Letos jsme Vánocům nevěnovali takovou pozornost a péči, jako v předchozích letech.
Cukroví
Určitě nejsme rodina, kde by se peklo 17 druhů cukroví. U nás se většinou pekly rohlíčky, linecké, perníčky, rumové koule apod. Což dělalo dohromady asi 6-7 druhů cukroví. Letos to ale celé bylo jinak. Cukroví mamka objednávala u cukrářky a i když jsme původně měly v plánu upéct alespoň 3 druhy, tak nám tyto plány bohužel nevyšly. Nakonec ale můžeme být rádi, že jsme nepekly, protože jsme toho cukroví nakonec měli až až. (Poslala nám cukroví i babička).
Já bych nemohla být aranžér. :)

Naše stolování se neustále upravovalo, tohle je jedna z počátečních fotek. :)

Kapr
V posledních letech jsme kapra vždy měli živého, ale i letos tomu bylo jinak. Naši ho koupili v Polsku, zabaleného, a živý už teda opravdu nebyl. Avšak můžu být ráda, alespoň jsem se vyhla rybímu obličeji u hlavy, když otec obcházel všechny v domě, než kapra zabil. Vzpomínám si, že jedny Vánoce přiběhl, myslím, že to byl můj bratr, a začal křičet: „Mami, tata gaga au! Ten nám teda polechtal bránice, jak jsme se smáli.
Stromeček
Letos poprvé po x letech máme stromeček živý. Hned ty Vánoce měly trochu jinou atmosféru. U nás se vždycky vytáhl umělý stromek z půdy, jen se oprášil a postavil do obýváku, ale letos? Letos byl živý a moje sestra ho zdobila. Bylo to fajn.

Vánoční tradice
U nás doma asi nedodržujeme přesně nějaké tradice. Na Štědrý den máme buď rybí polévku nebo hrachovku, máme peníz pod talířem, pustíme si koledy, ale to je asi všechno. Jo, ale letos jsem byla donucena hodit si střevíčkem, Prý jsem už velká, brzy mi bude 18 a mamka hrozně chtěla vědět, jestli s nima ještě budu nebo se mě už konečně zbaví. :D Nakonec jsem házela teniskou, no a vyšlo to tak na půl - jednou nohou doma a druhou pryč. :D 
Průběh Vánoc u nás doma
Ráno jsme proleželi u pohádek a mamka koukala na naše staré fotky, když jsme ještě byli malí a hezcí. Odpoledne se pak smažil kapr a filety, salát se chladil v lednici a u stromečku se hromadily dárky. Pili jsme čaj s příchutí Vánočního punče a užívali si daného okamžiku. Ke stolu jsme usedli asi před půl 5, což je na náš vkus celkem rekord. U nás se totiž vždycky večeřelo brzy. Letos nám to trvalo déle než loni, což mi přišlo jenom ku prospěchu. Před večeří jsme si připili šampusem, což se u nás taky snad nikdy nedělalo, ale určitě by to mohla být naše nová tradice. :)
Po večeři jsme rozbalily dárky, a jelikož sestra dostala karaoke sadu, hned ji taťka připojil k televizi a o večerní zábavu bylo postaráno. 

Myslím, že se ty Vánoce nakonec povedly. Já mám obrovskou radost z nové jóga podložky, jelikož moje stará už je celá potrhaná a nebo také z knihy Vyučujeme jógu od Marka Stephense, či Továrna na sny od mojí oblíbené a skvělé blogerky Anie Songe.


Dnes se chystáme na návštěvu rodiny, ke které v tento čas nikdy nejezdíme, což mě celkem překvapilo. Možná, že ty Vánoce opravdu rodinu sbližují víc, než kdy jindy. :)
A zítra nás čeká výšlap na hory. Jen ještě nevíme přesně na které. Tak se mějte krásně a užívejte si těchto skvělých svátků, kdy můžete být se svými milovanými. 

Vaše Kikuš 



16 komentářů:

  1. Vianoce u vás prebiehali naozaj krásne! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsme měli letos po dlouhé době živý stromek, ale vůbec se mi nelíbí. Rodiče koupili borovici a mě se moc nelíbí, takže jsem byla trochu zklamaná, ale což... jinak u nás se také nepeče hodně druhů cukroví. Ale přeci jenom něco málo máme. U nás doma skoro žádné tradice nedržíme. Jelikož u nás nikdo nejí kapra, neděláme ani řízky a každý rok se u nás vaří něco jiného :)

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jí kapra jenom rodiče a letos překvapivě i bratr. :D

      Vymazat
  3. Taky mame zivy stromek. Strasne se mi libi ta vune jehlici v pokoji. Akorat sem pak dycky desne smutna kdyz se musi dat pryc :( A cukrovi jsme letos poprve nepekli ale kupovali a v pohode. Aspon nebyl stres :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám už svítí venku pod pergolou :D
      Jo, to je taky pravda. :)

      Vymazat
  4. Mate ho krasne ozdobeny :)
    Pozyvam na luxusnu GA o Lancome, Biodermu, Dermacol a ine tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  5. Vánoce opravdu sbližují, protože se všichni snaží být na sebe navzájem hodní a taky je povoleno jíst hodně sladkostí a přitom vůbec nic nedělat. Kdybys chtěla, tak jsem o mých Vánocích taky psala :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný článek. :) Moc pěkné fotky. Vánoce u nás taky proběhly v podobném stylu a jsem za to ráda. Taky se měj krásně a štastný rok 2017! :) ♥ www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ty knížky vypadají super. Už jsi četla Továrnu na sny? Právě přemýšlím, že si ji objednám. Jinak přeji krásný rok 2017 plný úspěchů a pohody! :)
    http://svetobezci.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně ji čtu a je skvělá! Vřele doporučuji! Také přeji krásný rok 2017! :)

      Vymazat
  8. My gismo třeba například vánoce vůbec neslavily. Každý má na to jiný názor. Já zastávám názor, že vánoce jsou jen obyčejný den, jako nový rok.. Co když nový rok se má oslavovat třeba 4 března, ale my ho oslavujeme špatně. My jsme byli docela dost pohádaný, takže jsem vánoce strávila spaním do 14 hodin, koukáním na televizy a pak šla spát. Říkám si, že čím víc jsem starší tím víc vánoce beru, jako obyčejný den. Ale kapra jsem také samozřejmně měli :)
    http://kennedygomez1.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena