pátek 25. prosince 2015

Vánoční čas


Krásný sváteční večer všem :)
Dnes jsem strávila celé dopoledne v knížkách a odpoledne jsem byla s rodinou na procházce. Našim cílem byla návštěva babičky. A teď, když už je to trochu volnější a já mám čas na to, abych napsala článek, se na to vrhám po hlavě.
Jak to jistě všichni znáte, Vánoce jsou sice svátky klidu, ale ne každý to dodržuje. Spěcháme, sháníme, chystáme, uklízíme..někdo měsíc dopředu, někdo na poslední chvíli.
Avšak jsou tu i takové chvíle, kdy se pozastavíme a vnímáme tu nádheru, ty vůně, to kouzlo Vánoc. :) Myslím, že letos ty Vánoce byly opravdu krásné a stojí za to, se o nich zmínit. Poslední víkend před Vánoci mě Tomáš vzal do Polska na Vánoční trhy. Nikdy předtím jsem tam nebyla. Z počátku jsem měla trochu smíšené pocity, ale nakonec se jeho nápad stal skvělým. Prošli jsme si trhy, nakoupili sladkosti, nějaké drobné dárky na poslední chvíli, udělali jsme si nádhernou romantickou procházku kolem řeky, nechali na sebe dopadat paprsky slunce a užili si skvělý výlet. Já osobně mám Vánoce nejradši. Pečení cukroví, kupování dárků, světýlka všude kolem, chvíle s těmi, které mám ráda a tu opojnou vůni skořice a pomeranče, která se line naším domem.

Příprava na Štědrý večer se vydařila na jedničku, večeře byla jako vždy skvělá a nadílka pod stromečkem vykouzlila všem úsměvy na tváři. :)
Teď se můžu dále vzdělávat. :)

Později večer, před devátou, jsme šli na Půlnoční mši“ k nám do kostela. Kostel byl nádherně vyzdobený a tvořil pravou Vánoční atmosféru. Byly tam čtyři Vánoční stromečky, Betlém a plno Vánočních ozdob kolem. Každopádně, takhle to působilo jen ze začátku. Atmosféru překazil Polský kněz, který šišlal. Mojí mamce nešlo do hlavy, proč na vesnici v Česku, pošlou do kostela Polského kněze. Takže mě mše trochu zklamala. Byla jsem na ní poprvé a asi i naposled. Celkově to nebylo nic pro mě. 
No a dnes, jak jsem se už zmínila, jsem četla knížky (ano, množné číslo) :D, a poté následovala dlouhá procházka. :) Přece nebudeme pořád jen ležet, koukat na pohádky a jíst cukroví. :)
No a teď je před námi víkend a plány na něj jsou ještě nejasné. :)
Přeji krásný zbytek svátků a ještě krásnější Nový rok! ;)

Vaše Kikuš.

4 komentářů:

  1. Jeee trhy v Polsku? Tam bych si na ne nekdy rada zajela, abych vedela, jak jsou rozdilne od tech treba u nas nebo v Nemecku :)
    A meli jste hezky Stedry den! :)
    Krasne Vanoce preju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, určitě je doporučuju. :) Je tam všechno možné. :) Děkuji. Krásné Vánoce i tobě. :)

      Vymazat
  2. To je super, že sis Vánoce takhle užila! :) My dneska byli na obědě u babičky, vždy se na to těším, protože se sejdeme celá rodina pohromadě a to je skvělé :)

    Bomb Cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hold Vánoční čas. :) Je to moc pěkné, že se takhle scházíte. :)

      Vymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena