neděle 13. prosince 2015

5 Yoga poses for beginners

Pěkný večer :)
Dnes se mi v hlavě zrodila myšlenka, že bych Vám mohla napsat nějaké nápady na jóga pózy pro začátečníky. Třeba Vás to některé nakopne a zamilujete si jógu stejně, jako já. Jóga není jen cvičení, je to něco jako životní styl. Něco, co Vás v životě posouvá dál. Něco, co ve Vás vyvolává radost. Něco, co máte rádi. Nejen, že na sobě poznáte fyzický posun, ale také duševní. Jóga mi pomáhá zahnat přebytečný stres a všímám si, že díky ní, se mění i způsob mého myšlení. Mohu Vám ji jen doporučit. :)

1. Child pose (Balasana)
-  Je to regenerační a relaxační póza. K této póze se během cvičení můžete vracet, jak jen chcete. Zrelaxujete se a zaměříte se na svůj dech.
Jak na to: Sedněte si na paty, hlavu snižte až k podložce, nebo si pod ní dejte polštář a ruce dejte podél nohou. Samozřejmě je hned několik variací, jak tuto pózu můžete dělat. :)

2. Boat pose (Navasana)
- Póza na vyvážení těla. Trošku se při ní zahřejete.
Jak na to: Sedněte si rovně s pokrčenýma nohama. Dlaně položte na podložku za Vaše záda a zvedněte nohy. Snažte se vyrovnat pomocí pánve. Narovnejte nohy a ruce dejte rovně před sebe. Snažte se udržet úhel mezi nohama a trupem v 90 stupních. Záda musí být rovná.

3. Corpse pose (Savasana)
- Touto pózou je nejlepší ukončit vaše cvičení. Stačí pár minut relaxace. Vypadá to snadně, a přitom je to jedna z nejtěžších ásan. Při této pozici jde o to, úplně vypnout své myšlenkové pochody.
Jak na to: Lehněte si na záda a roztáhněte nohy do stran. Položte ruce na podlahu podél svého těla tak, aby dlaně směřovaly nahoru. Zavřete oči a nechte své tělo odpočívat.

4.  Downward facing dog (Adho Mukha Svanasana)
- Tato póza je velice populární. Je to skvělý způsob, jak zahřát tělo a protáhnout si celou jeho zadní část.
Jak na to: Dejte si ruce a nohy na zem. Na začátku pokrčte kolena a zvedněte paty. Roztáhněte prsty a zatlačte podlahu směrem od sebe, abyste si protáhli záda. Nikam nespěchejte.

5. Tree pose (Vriksasana)
- Další póza, při které musíte udržet balanc.
Jak na to: Postavte se rovně. Položte levou nohu na pravé stehno. Připojte Vaše ruce do "Namaste" na úrovni hrudníku.

Přeji Vám pěkný zbytek neděle a hodně štěstí při praktikování jógy. :)
Vaše Kikuš.

5 komentářů:

  1. Já mam ráda psa s hlavou nahoře a bojovníka

    OdpovědětVymazat
  2. Jóga asi pro mě nebude, já ve cvičení nedokážu vidět nic "duchovního". Myslím ty myšlenky atd. Navíc jsem milovnice něčeho svižnějšího - tenis, rotoped. Ale na druhou stranu v rámci protahování a strechingu by to mohlo být fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Jasně, to chápu. :) Jóga není pro každého. :) Jak se říká: 100 lidí, 100 chutí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. První a třetí poloha se mi líbí :D u toho bych usnula. A teď vážně, určitě se k tomuhle článku vrátím, už dlouho chci začít s jógou.

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena