sobota 26. září 2015

Jak začít s jógou?

Ahoj, rozhodla jsem se na mém blogu začít s novou rubrikou pod názvem YOGA. Jógu jsem začala cvičit někdy na konci prázdnin a snažím se ji cvičit co nejčastěji to jde. Pro začátek jsem si pro Vás připravila pár rad, jak s jógou začít. Já sama jsem se totiž delší dobu nemohla odhodlat.

1. ODHODLÁNÍ
- Odhodlání je podle mého to nejdůležitější. Pokud nemáte chuť začít cvičit jógu, zřejmě ani nezačnete. Jde o to překonat všechny negativní myšlenky o tom, že se Vám nechce, že nemáte čas apod. a prostě jít a udělat to. Stačí i pět minut.

2. KNIHY, VIDEA A KURZY
Je pouze na Vás, co si vyberete. Pokud se Vám zdá zbytečné vyhazovat peníze za kurzy, stačí si sehnat nějaké knihy o józe, kde je každá póza vysvětlená, nebo si zabrouzdat po internetu a najít nějaká dobrá videa. Já sama jsem začala cvičit jógu podle videí a nedávno jsem si půjčila i knihu.
 Pár tipů: https://www.youtube.com/user/YOGABYCANDACE
                https://yoga.com/

3. VYTRVALOST/TRPĚLIVOST
Ve chvíli, kdy začínáte cvičit jógu je důležitá trpělivost. Žádný učený z nebe totiž nespadl, takže Vám nemusí hned všechno jít. Nic si z toho nedělejte. Začněte jednoduchými cviky, které několikrát opakujte a když usoudíte, že je to dobré, tak pokračujte dál. :) ALE, jestliže cítíte bolest, přestaňte. I tělo má svá omezení a hranice. Pokud cítíte, že je to za hranice, nedělejte to. Může trvat i několik měsíců, než dosáhnete svých cílů. Proto mějte výdrž.

4. SPRÁVNÉ DÝCHÁNÍ
U jógy je velice důležité správné dýchání. O tom, jak správně dýchat se dočtete např. v knize Cvičíme jógu od Andrého Van Lysebetha, nebo ve videích na youtube.

5. ZAZNAMENEJTE SI SVÉ POKROKY
Vždy, když budete zkoušet nějakou novou pózu, vyfoťte si do jaké míry se vám to podařilo. Je to skvělý způsob, jak zjistit, v čem se máte zlepšit, co udělat jinak..nebo v opačném případě, jak se Vám póza povedla a věřte mi, že z toho budete mít opravdovou radost. Dosáhněte svých cílů!

Vaše Kikuš.


 

8 komentářů:

  1. K joze se chystam uz dlouho, tak se snad nekdy dokopu :)) docela si me inspirovala!

    OdpovědětVymazat
  2. wau super článok ,
    len neviem prečo tak divne sa píšu komentáre že sa otvorí nové okno :/
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuju. :)
    Jo tak to nevím ani já. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Doporučila bych určitě navštívit nějaké lekce jógy, protože i po přečtení mnoha knih a shlédnutí mnoha videí můžete cvičit špatně. A ač to zní divně, tak si můžete jógou dost ublížit. Dobrý instruktor vás na každou chybu upozorní a pomůže s pozicemi. Jinak hezký článek :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Joga je skvela vec :) driv me hodne casto bolela zada, a co jsem zacala cvicit jogu, hodne se to zlepsilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, tak hodně štěstí při dalším cvičení. :)

      Vymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena