pondělí 8. června 2015

Školní výlet do Milána

Ahoj, jak jsem před odjezdem slibovala, mám tady pro vás článek o výletě do Milána. :)

Vyjížděli jsme ve čtvrtek večer v 6 hodin a cesta byla opravdu dlouhá. V průměru takových 14-15 hodin. Cestovali jsme autobusem a první noc byla strašná. Nikomu z nás se nedařilo usnout, vždycky když byla zdravotní přestávka, vznikaly na záchodech fronty a každý už byl unavený a všechno ho bolelo. Do Milána jsme dorazili v pátek kolem 9 ráno, převlékli jsme se v autobuse a vydali se přímo do centra města. Všichni jsme se drželi naší mladé průvodkyně Máji, která měla svou vlastní pomocnici květinu Adélku. Vždycky ji držela nad hlavou, abychom přes ty davy lidí věděli, kde máme jít. Což se opravdu hodilo. V centru města jsme navštívili Castello Sforzesco, kde kolem mě projel na kole představitel Mr. Beana, herec Rowan Atkinson. (Vyfotila bych se s ním, ale bylo mi blbé skočit mu před kolo a zeptat se ho na to). :D




 Dále jsme viděli Katedrálu Narození Panny Marie, nádhernou nákupní galerii Galleria Vittorio Emanuele II, staré italské kanály Navigli a mnoho, mnoho dalšího.





Při cestě na hotel, která trvala něco přes hodinu jsme měli takovou menší autonehodu. Italové si mysleli, že nás předjedou a bez problému se tam vlezou, bohužel se mýlili a přišli o zrcátko. Byl trochu problém s vyplňováním papírů, ale všechno se zvládlo. Do hotelu jsme se dostali před desátou hodinou večerní, ubytovali jsme se a byli jsme vděční za sprchu a klimatizaci, po které jsme celý den tak ukrutně toužili.

V sobotu ráno jsme si zabalili věci a šli se nasnídat. Po snídani jsme odnesli věci do autobusu a vydali se na světovou výstavu EXPO. Musím říct, že i přes to, že trvalo snad hodinu, než jsme prošli davy lidí, vyřídili vstupné, prošli kontrolou..jsem si celou tu výstavu nakonec užila! :)


Letos bylo hlavním tématem Expa jídlo, takže spousta států si dala práci s designem vlastní restaurace, která je prezentovala. Zároveň probíhal Italský týden, takže se konaly průvody a celé EXPO žilo. :)  Nejvíce jsme se zdrželi v českém pavilonu, jelikož měli jako jediní "bazén" a v Itálii bylo přes 35 stupňů, takže bylo potřeba nějak se osvěžit. Nadchlo mě spoustu pavilonů. Musím přiznat, že některé státy se opravdu předvedly ve velkém. Zaujala mě Česká republika, Indonésie, Slovensko - měli tam velký strom s flétnami, lavičky z tenisových míčků.., Estonsko a takhle bych mohla jmenovat ještě dlouho.












 Odjížděli jsme něco málo po 9 večer a domů jsem přijela o půl 12 ráno. :) Byl to krásný výlet, i když ho komplikovalo horko a dusno. Určitě Vám Miláno doporučuji. :)










Vaše Kikuš.

0 komentářů:

Okomentovat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena