středa 24. června 2015

Faktory, ovlivňující náš pohled na svět

Zdravím :) Je středeční večer a já jako obvykle vysedávám na posteli a pokojem se otřásají zvuky mého ťukání do klávesnice. Za ten týden, co jsem na blog nenapsala se toho překvapivě moc neudálo. Už nemusím mít zbytečné stresy ze školy, takže se cítím poněkud klidně. Což je dobrá zpráva. :)
Ráda občas zapřemýšlím a dnešek není výjimkou. Taky se Vám občas stává, že až moc přemýšlíte nad věcmi, jste v bublině, kterou bych nazvala stresem a vidíte svět černě? Potom jsme na tom obdobně. Přiznám se, že v mém životě se naskytlo mnoho okamžiků, kdy mi v hlavě kmitaly myšlenky o tom, že život je krutý, že to kolikráte nemá cenu apod. Pak se ale naskytly příležitosti, které mi ukázaly pravý opak. Takový, že pozitivní nálada je v životě důležitá, že každá špatná zkušenost nás posune někam dál a my se cítíme silnější než kdy předtím.
Jo, možná jsem zamilovaná puberťačka co o životě ví absolutní nic, ale to už je otázka názoru. Zamilovanost nám vlastně také umožňuje dívat se na svět jiným "růžovým" pohledem. Na jednu stranu je to dobře, jelikož vidíme svět v lepších barvách a cítíme se šťastnější, ale na druhou stranu stejně časem poznáme, jaká je skutečnost, že si mnoho věcí jen zbytečně namlouváme, a pak už je na nás, jakým směrem se vydáme. Všichni jsme tady z nějakého důvodu. Možná jsme nebyli seznámeni s tím, o jaký důvod či poslání se jedná, ale na to možná člověk přijde časem sám.
Mnoho z nás se snaží, si tady něco vybudovat, uspět, splnit si své sny a dosáhnout svých dlouhodobých cílů. A každý takový úspěch nás navnadí, abychom pokračovali dál, ještě pilněji a my jsme nadšení a vidíme, že náš život má smysl.
Dále nesmím zapomenout podotknout, že když máme rodinu, je to také způsob, jak se dívat na svět jinak. S rodinou poznáváme co je to zodpovědnost, starost, radost..A tím získáváme svůj vlastní postoj k určitým věcem. Naše osobnost se mnohdy odvíjí od způsobu, jakým jsme byli vychováni.
Každý člověk má ve svém životě jiné priority. Pro někoho je to práce, škola, děti, úspěchy, pro druhého zase třeba lenivost, nezodpovědnost aj. My jsme ti, kteří si vytváří svůj okolní svět, takže občas je jen naší vinou to, co se z našich priorit vyvrbí.
Náš pohled na svět souvisí také s věkem, který neustále roste. Obecně je známo, že starší lidé jsou považování za moudřejší, jelikož už něco prožili a mají životní zkušenosti. Je ale nutno říci, že to platí jak pro koho.
Samozřejmě se najde mnoho dalších faktorů, které ovlivňují náš životní pohled. Kamarádi, kteří nám mnohdy říkají, co je dobré a co není dobré, ale je to pouze jejich názor a my s nimi nemusíme souhlasit. Nebo např. peníze. Podle mého mínění, dnes stojí za vším. V dnešní době se setkáváme s chamtivostí a sobeckostí. Je jen hrstka lidí, co nemá peníze na prvním místě. Lidé jsou ochotni kvůli penězům dělat věci, které by normálně neudělali. Mění svoje názory. Mnohdy i ubližují ostatním..
Možná Vás někoho napadne ještě něco dalšího, ale já už bych to zakončila. :) Všímejte si okolních krás a užívejte si života, máte jenom jeden. Přeji Vám krásný zbytek večera. :)
Vaše Kikuš.


4 komentářů:

  1. Niekedy je sa pozriet ns svet z blizka he dobre no niekedy sa zamyslat nad tym hlbsie je podla mna zbytocna strata casu treba sa tesit z malickosti uzivat si kazdy moment v zivote a robit veci tak aby bolo dobre :)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Svým způsobem máš pravdu. :) Určitě je dobré být šťastný/á z maličkostí. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, viděla jsem na FB, že chceš číst, tak jsem si napřed přečetla tvůj poslední článek. Musím jen chválit, protože jsi vše napsala krásně a já se pod to mohu jedině podepsat. Máš-li chuť číst u jedné starší seniorky, můžeš se kouknout i ke mně, ale není to podmínka. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé moc děkuju. :) Jsem ráda, že se článek líbí. :)

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena