úterý 16. prosince 2014

Vánoční trhy v Olomouci

Ahoj :)
ještě než půjdu spát, jsem si řekla, že své poslední síly vložím do tohoto článku. :-D Dnes jsme měli školní výlet do Olomouce, kde probíhaly vánoční trhy, takže jsem celkem utahaná. Nejvíce únavu pocítily moje nohy. Opravdu není sranda chodit na podpatcích celý den. :-D Bohužel jsou to mé jediné zimní boty, takže jinak to nešlo. Ještě bych chtěla říct, že většina fotek byla focená za pochodu, takže jsou rozmazané, za což se omlouvám, a teď se vrhnu na popis dnešního výletu. ;-)
Nejdříve jsme museli dojet na nádraží, kde byl sraz, a poté jsme čekali na vlak, který nás odvezl do Ostravy. V Ostravě jsme museli počkat na RegioJet, který měl 10 minut zpoždění. V RegioJetu jsme seděli v kupéčku po 6ti lidech a cesta trvala cca 1 hodinu. Cestou jsme dostali vodu, kafe mohli jsme požádat i o noviny nebo např. sluchátka. Cesta utekla poněkud rychle, protože když máte k dispozici WIFI, tak vám uteče rychle všechno. :-D













 Když jsme dorazili na nádraží v Olomouci, rozdělili jsme se do skupin, podle ročníků a oborů a šli jsme s průvodci, což byli čtvrťáci z našeho oboru Cestovního ruchu. Hodinku nás provázeli Olomoucem, a když jsme se dostali k orloji, pár minut jsme museli počkat, a pak jsme šli s opravdovým průvodcem. Provedl nás radnicí, Horním i Dolním náměstím a dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí, pokud jsme je už nezapomněli.  :-D
Orloj













Po skončení prohlídky jsme dostali "rozchod" na 3 hodiny. Jako vždy byl první zastávkou McDonald. Podle reakcí spolužáků by radši byli za KFC, ale i tak zavítali tam. Potom šel každý tam, kam ho nohy a oči zavedly. Někteří se šli podívat na trh a někteří navštívili pár obchodů jako je Terranova, H&M apod. Já jsem šla s holkami na punč, pak jsme si prošly trh, obešly pár obchodů a bylo to takové pohodové odpoledne s předvánoční atmosférou. :-)


          
 












Když skončil náš volný čas, šli jsme k orloji, kde byl sraz. Opět jsme cestou k nádraží poslouchali výklady našich průvodců a stěžovali jsme si, jak nás bolí nohy či záda, že už chceme domů atd. Na nádraží jsme zjistili, že RegioJet bude mít opět 10 minut zpoždění. Všichni už byli unavení, takže jsme k vlaku šli v podstatě jako mrtvoly. :-D Když jsme se usadili na svá místa v kupéčku, energie se rozproudila a dokonce jsme si někteří začali i prozpěvovat. S klidem mohu říci, že jsme se nenudili. 
Po cestě RegioJetem jsme opět šli na další vlak a když jsme dorazili k nádraží, všichni se rozloučili a rozutekli se na autobusy. 
Byl to opravdu parádní výlet. :-)









                          
Vaše Kikuš
















































0 komentářů:

Okomentovat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena