sobota 18. listopadu 2017

Šlehačková oblaka

Krásný sobotní večer všem :-)
dnes jsem se rozhodla pro knižní článek, kde se TENTOKRÁT zaměřím na jednu čerstvou novinku s názvem Šlehačková oblaka od Terezy Salte, kterou možná znáte jako blogerku pod názvem TerezaInOslo.


Terezka píše blog od roku 2012 a už 2x se stala vítězkou Czech Blog Awards. Původem je z Prahy. Kromě toho, že se od malička věnovala gymnastice, vystudovala také politologii na Univerzitě Karlově. Kvůli gymnastice i studia se vydala do Norska. Z Norska pochází i její nynější manžel John Erik, kterému letos porodila syna Williama.



Kniha je (jednoznačně) vhodná pro čtenáře blogu TerezaInOslo. Určitě bych ji doporučila každému, kdo na ni v knihkupectví narazí, protože knížka vás dostane do kolen, ať už jste mladí, staří, čtenáři i nečtenáři. ALE Kniha se zaměřuje samozřejmě na život Terezky v Norsku i v Praze, takže pokud ji ani trochu neznáte, možná by bylo lepší si nejdříve projít její blog.

Já si knihu koupila pár dní zpátky jako takový předvánoční dáreček pro sebe a už jsem v polovině. Recenzi jsem vám ale chtěla napsat už teď, před dočtením, jelikož mě kniha tak nadchla, že informaci o její existenci prostě musím poslat dál. :-)



Kniha vás donutí se zamyslet nad tím, jaký máte život a jaký byste mohli mít život, zamyslíte se nad tím, do jaké hloubky člověk může spadnout a naopak do jaké výšiny se vyhoupnout, pokud budete silní. Kniha má vtipné pasáže i smutné pasáže. Zjistíte, že je potřeba vážit si všeho a všech, co je kolem vás, jelikož nikdy nevíte, kdy o to můžete přijít. Kniha vám dá pozitivní náboj do života a pocit, že vše je super. Radujete se z každé maličkosti. Knihu hltáte, každé její slovo. Jste v tom až po uši...

Bohužel, kniha má i své  mínusy“. Terezka je totiž výborná pokušitelka a díky čtení její knihy, máte obrovitánskou chuť na čaj s citrónem a medem, horkou čokoládu nebo kakao se šlehačkou či na vanilkovou zmrzlinu ponořenou do kakaa. - Já osobně jsem podlehla kakau se šlehačkou (i když doma bylo šlehačky pomálu). :-D



Dále se v knize dočtete o tom, jak je John Erik úžasný chlap, který je romantický, pozorný, starostlivý, je Terezce oporou a pomáhá jí i v těch nejtěžších chvílích. Doporučuji knihu číst, když u sebe máte partnera, protože pak vám ten váš šampión srdce začne chybět. A o to víc, když víte, že on je taky takový váš John Erik. :-D Nemyslím tím kopii, to vůbec ne..mám tím na mysli dalšího skvělého chlapa, kteří se v dnešní době už začínají ztrácet. A ten můj...to je něco! :-) Můj princ, který je zároveň něco jako vesnický pracovitý chlap. Takže takový vesnický princ. :-) Ale to už zase v jiném článku....:-)

Shrnula bych to takto:

Díky této knihy poznáte a pochopíte spoustu věcí v životě. Popláčete si, ale také se zasmějete. Budete se radovat z maličkostí, dávat si horkou čokoládu se šlehačkou, užívat si chvil s vaším princem a budete (z části) na šlehačkovém obláčku, který vám ukáže, že možné je cokoliv. Možné je cokoliv, pokud do toho dáte svůj záměr a touhu. Hlavně věřte. Věřte, že dokážete cokoliv na světě. Věřte, že vše se může změnit k lepšímu a věřte v sebe.

Přeji vám krásný zbytek víkendu. :-)
Vaše Kikuš.







6 komentářů:

  1. Úplně jsem při čtení konce článku dostala chuť na horkou čokoládu se šlehačkou a skořicí :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem knihu párkrát zahlédla a jako první mě zaujala svou obálkou. Myslím, že si ji do budoucna také pořídím do své knihovničky.
    Veronique beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuju za krásnou recenzi a milá slova :)

    Vaše TerezaInOslo

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena