středa 27. září 2017

Knihy s jógovou tématikou #2

Krásný dobrý večer. :-) Přináším vám další část série článků o esoterických knížkách. První díl naleznete zde. Všechny knížky, které zde dnes uvedu jsem už přečetla. :-) Dále bych se již nerozepisovala a přešla rovnou na knížky.

1. Mnich, který prodal své ferrari
Kniha se zaměřuje na právníka Juliana Mantla, který jednoho dne dostane infarkt v soudní síni. Tento zážitek Juliana ovlivní jak po fyzické stránce, tak i po té duchovní. Donutí ho se hluboce zamyslet nad svým životem. Julian se následně vydává do Indie, kde se seznamuje s moudrostí a filozofií východní kultury. Prochází velkou proměnou..Knížka je velmi čtivá, jelikož Robin S. Sharma je prostě úžasný spisovatel. Knížka patří mezi takovou esoterickou klasiku, takže vám ji velice doporučuji. Řekla bych, že vás tato kniha nadchne a možná vás dovede k zamyšlení nad tím, jestli byste se i vy dokázali všeho vzdát kvůli duchovnímu putování. :-)


2. Den, kdy jsem se naučil žít
Jonathan se jednoho obyčejného nedělního odpoledne prochází po nábřeží v sanfranciském přístavu. Za ruku ho nečekaně chytne jakási cikánka, která mu chce věštit z ruky. Po chvíli však její tvář zbledne a v jejich očích Jonathan spatří zděšení. Cikánka mu prozradí, že ho čeká smrt. Po takovéto věštbě můžete jen dumat nad tím, zda to je pravda či lež. Najednou vám vše, co jste dosud budovali a čemu jste věřili, připadá zbytečné. Uvědomíte si, že musíte celý svůj život změnit a začnete skutečně žít. Tato kniha je opět velmi zajímavá. Laurent Gounelle je dalším skvělým spisovatelem. Stejně jako Robin, umí sepsat spoustu duchovních myšlenek do příběhu, který se vám vryje do paměti.


3. Snění navrací duši
Tato kniha vám ukáže, jak se můžete stát šamany vlastní duše a uzdravit svůj život. Robert Moss v této knize ukazuje, jak nám sny poskytují mapy, podle nichž můžeme putovat na místa, kde najdeme ztracené či ukradené části duše, abychom je navrátili domů. Učí nás, jak se spojit se zvířecími duchy aj. Tuto knihu doporučuji těm, kteří se zajímají o šamanství a jeho techniky, jelikož kniha se zaměřuje právě na to. V knize také naleznete spoustu cvičení.



4. Továrna na sny
Kniha mojí oblíbené blogerky Anie Songe. V knize se dozvíte něco málo o jejím životě v dětství, o vztahu s jejím přítelem Lukášem a jejich společné cestě do Thajska, která znamenala důležitý bod jejich života. Dále v ní naleznete spoustu krásných myšlenek o vesmíru a životě nebo třeba obrázky, které si můžete vybarvovat. :-) Knihu doporučuji všem, kteří Anie alespoň trochu znají, ale i těm, kteří ji neznají, jelikož když si přečtete tuto knížku, budete rádi, že jste na ni narazili. Anie je sice mladá holka, ale její myšlenky jsou plné dlouholeté moudrosti.



5. Hledej ve svém nitru
Tuto knihu napsal Chade-Meng Tan. Jeden z prvních inženýrů firmy Google. V knize popisuje prastarou praxi bdělé meditace s moderním oborem emoční inteligence. Původně byla kniha určená pro jeho kolegy a mladé lidi s nadprůměrným IQ. Kniha obsahuje spoustu cvičení a nástrojů, které slouží jako cíl pro umocnění osobního štěstí, dosažení vyššího pracovního výkonu a zlepšení vztahů jak v osobním, tak i v pracovním životě. Vážnost tématu vyvažují milé a zábavné ilustrace a autorův smysl pro humor.



Doufám, že vám bude tento článek nápomocný a že vás alespoň trochu inspiroval. :-)
Vaše Kikuš.


5 komentářů:

  1. Autoři Laurent Gounelle a Sharma jsou moji oblíbení a jak píšeš, Mnich je taková ta klasika, může se číst pořád a pořád dokola :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mnicha zrovna poslouchám a jsem opravdu nadšená. Nad "Továrna na sny" už přemýšlím nějaký ten pátek, takže uvidíme.. :)

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena