úterý 30. května 2017

Španělsko - 4. den

Dobrý večer,
jak už jsem se zmínila v předchozím článku, dnes jsme jely do Barcelony. Odjezd byl v 8:30 a náš hotel nám nabalil pikniky na cestu, ve kterých byly sušenky, sendviče, balená voda, ovoce aj.
Nejdříve jsme jely k Sagrádě Familii, kterou jsem chtěla vidět už hrozně dlouhou dobu. Líbilo se mi, že naše průvodkyně Lenka nám vyprávěla zajímavosti po cestě autobusem i na jednotlivých místech.  Sagradu Familii jsme si dvakrát obešly kolem dokola a nafotili pár fotek. :)






Poté jsme navštívily stadion FC Barcelony, kde jsme slyšely, že mají nejspíš trénink. Hrála hlasitá hudba a občas jsme zaslechly i pískot píšťalky. Mohly jsme se dostat i dovnitř, ale za poplatek 25 euro, což jsme nevyužily, jelikož se s mamkou zrovna dvakrát o fotbal nezajímáme.




Za to jsme si koupily vstup do akvária v Barceloně. Stál 20 euro. Než jsme ale jely tam, objely jsme Vítězný oblouk, bývalou býčí arénu, která byla přestavěna na nákupní centrum, Casu Batlló, Národní palác a mnoho dalšího.
Vítězný oblouk

Casa Batlló

Bývalá býčí aréna

Národní palác


Kromě objíždění Barcelony autobusem jsme taky chodily hodně pěšky. Navštívily jsme Olympijský stadión, Kopec Montjuic, kde byl úžasný výhled na Barcelonu a také na přístav.





 No a poslední zastávkou bylo akvárium, které je rozděleno na 3 části:  
  • 1. část, kde jsou pouze menší ryby, mořští koníci a jiní drobní živočichové
  • 2. část, kde je jezdící koberec a vy máte akvárium vedle sebe i nad sebou. Jsou zde hlavně větší ryby a žraloci!
  • 3. část, kde najdete tučňáky a je zde možnost různého interaktivního prohlížení







Po prohlídce akvária jsme si zašly do stánku, který byl poblíž, na palačinky. Dohromady stály kolem 8 euro a byly to ty nejvíc ochuzené palačinky, které jsme kdy měly. Pouze palačinka a na ní toping. Následně jsme se vydaly na zpáteční cestu do hotelu, kde jsme zamířily rovnou na večeři. :)

Pár zajímavostí:
  • Fanouškům FC Barcelony se říká v překladu prdelky, jelikož kdysi seděli pouze na nějakých betonových oválech podél stadiónu a kolemjdoucí jim viděli jen zadky.
  • Španělé si vždy najdou důvod k oslavě. A velmi rádi u toho používají ohňostroj.
  • Španělské děti mají volno už někdy kolem 20. června a do školy začínají chodit většinou druhý týden v září
  • Antoni Gaudí byl údajně zabit tak, že ho srazila tramvaj, tehdy tažená koňmi a jelikož se nestaral o svůj vzhled, protože život zasvětil stavbám, vypadal jako nějaký bezdomovec, takže tak byl i pohřben. Následně ho sháněli dělníci na stavbě u Sagrady Familie a proto, že ho nesehnali, jim údajně došlo, že ten zabitý byl Gaudí. A pak ho pohřbili přímo v Sagradě Familii.
  • Ve Španělsku jsou 4 jazyky: španělština, katalánština, galicijština a baskičtina
  • Vládne zde Král Filip VI.           
Byl to skvělý výlet, i když trochu vyčerpávající. :)
Vaše Kikuš.

0 komentářů:

Okomentovat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena