pondělí 20. března 2017

Jógovinka #2

Krásné pondělní odpoledne :) Doufám, že jste ho zvládli v pořádku a bez zbytečného stresu a že jste nový týden začali příjemně. :)
Tento článek bude spíše informativní a bude se týkat jógy a dalších věcí, které s ní souvisejí. Takže nebudu chodit kolem horké kaše a prostě se na to vrhnu.
Asi dva týdny zpátky jsem si poprvé vyzkoušela jin jógu. Výdrže v pozicích byly stanoveny na 3 minuty. Cvičila jsem doma, podle YouTube videa, které bylo v angličtině a musím Vám upřímně říct, že i když se zdá, že 3 minuty jsou ještě málo, pro mě to na začátek úplně stačilo. Nebylo to úplně úžasné, v pohodě a silně relaxující. Spíš mě to chvilkami štvalo. Vydržet 3 minuty v jedné pozici byl pro mě skoro nadlidský výkon. Samozřejmě záleželo na tom, jaká pozice to byla, ale ve většině případů jsem se modlila, aby 3 minuty už uběhly, myšlenky mi pořád někam utíkaly a nedokázala jsem si představit, že bych to měla vydržet třeba 5 minut. No, takhle to probíhalo asi první minutu - minutu a půl. Po uplynutí této doby se můj postoj zcela změnil. Začala jsem se cítit skvěle protažená a pociťovala jsem chvílemi až hlubší relaxaci. Měla jsem pocit, že jsem v bublině harmonie a bylo to velmi příjemné. Úplně jsem se zrelaxovala. Pokud jste jin jógu nikdy nezkoušeli, na YouTube najdete velké množství videí, podle kterých si můžete zacvičit nebo případně začít chodit rovnou na lekce do studia. :) Možná se napoprvé budete cítit stejně jako já, ale pak Vám bude určitě líp a lekci si nakonec užijete. :)
Další věcí je, že mě tento víkend (pátek - neděle) čeká seminář Čakra jógy v Ostravě. Zájemci mohou na konci složit zkoušku pro získání certifikátu a já se o to zřejmě pokusím. Mám z tohoto semináře trochu strach, jelikož to bude můj první seminář a nevím přesně, co od něj mohu očekávat. Věřím, že to zvládnu a že si to nakonec i užiju, i přesto mám ale trochu obavy. Byli jste už někdy na nějakém semináři? Jak jste se cítili? Budu ráda, když mi odpověď zanecháte v komentáři. :)
Letos v květnu mě čeká také víkendový seminář Pozitivní psychologie v praxi, který se zaměřuje také na jógu a meditaci a možná i kurz Kraniosakrální osteopatie.
Chtěla bych jít touto cestou, takže doufám, že se mi to všechno podaří. :)
Mějte se krásně a užijte si první jarní týden! :)
Vaše Kikuš.



5 komentářů:

  1. Tak to jsi dobrá, žes to tak zmákla, to já už se vidím, jak by se mi po minutě klepaly svaly jak sulc a ten tam by byl veškerý relax :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat
  2. No pro mě je jin jóga velká velká výzva - taková škola trpěliovosti a důvěry. Asi to brzo vyzkouším! :)
    Jen dotaz - co znamená ten certifikát z čakra jógy - to pak můžeš učit? Případně dělala sis už nějaký kurz předtím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já osobně si myslím, že ten certifikát znamená absolvování toho kurzu a teoreticky bych pak asi mohla udělat nějaký seminář i já. :)
      Tohle bude můj první kurz. :)

      Vymazat
  3. Obdivuju tě, já bych si u toho asi ublížila :D

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena