neděle 17. července 2016

Život je jeden velký zázrak

Zázrak. Co to vlastně je, ten zázrak

Podle chytrého internetu jde o div či mimořádný jev, který se nedá vysvětlit vědecky známými přírodními zákony a považuje se za projev zásahu nadpřirozených sil.

Tohle je velmi zajímavý postřeh. Pojďme se na to podívat hlouběji. 

Co může být takový zázrak? Prožitek blízké smrti? Zranění, které se díky strážného andělanestalo?..Ano, i tohle je považováno za zázrak.

Ale..co když je zázrak i něco většího? Třeba..ŽIVOT?

Jak jsme byli stvořeni? Proč jsme byli stvořeni? Proč jsou někteří takoví a druzí takoví? Co je mým životním posláním? Na tyhle otázky by každý velice rád znal odpověď. Taky je možné, že pro každého člověka by se tato odpověď lišila. Zřejmě z důvodu náboženství, postoje apod.

Svým způsobem můžeme říct, že naše stvoření byl taky zázrak. Všichni jsme stejní. Jsme duše a naše těla jsou pouhý obal. Ve chvíli, kdy umřeme, umře naše tělo, ne duše. Smrt pro nás vlastně není nic zlého. Pokračujeme dál, naše duše žijí dál. Tohle bychom si měli uvědomit. Měli bychom si uvědomit způsob našeho života. K čemu Vám bude, že jste bohatí a můžete mít pozemek kde si zamanete? Ve chvíli, kdy zůstane pouze Vaše duše, budete všichni stejně chudí“. Nemá cenu dělat mezi lidmy rozdíly..To je to, oč tu běží.
 
Také bychom se měli zamyslet nad tím, že mnohdy ztrácíme čas zbytečnostmi a ty podstatné věci zahazujeme. Zázrakem je láska. Láska k sobě. Láska k ostatním. Láska k životu. Proč ztrácíme čas tím, že jsme naštvaní a zlí na druhé, když tuhle část můžeme urychlit a místo toho se usmířit a užívat si života a lásky? Určitě to znáte i z vlastního života. Máte partnera/partnerku. On/Ona Vás naštve. Vy zabíjíte vteřiny, minuty, hodiny, dny tím, že jste naštvaný/á a stejně se po nějaké době opět usmíříte a pokračujete dál. No nebylo by lepší, kdybyste z těch např. 3 dnů udělali 1? A když by to šlo za jeden, proč ne za 12 hodin? A pokud by to šlo za 12 hodin, tak proč ne za 6? A takhle bych mohla pokračovat dál. Zřejmě chápete, co tím chci říct.

Život i láska je zázrak, který musíme využít a neměli bychom jím plýtvat. Čas, který si ušetříme, místo toho, abychom byli naštvaní, můžeme využít k projevu lásky. 

Láska je to, co nás dělá lidmi. Proč na tuto důležitou věc mnohdy zapomínáme?

Měli bychom každý den prožít tak, jako by to měl být náš poslední. Jasně, je to ta stará otřepaná věta, která ovšem skrývá a potvrzuje mnoho pravd. Bylo by fajn, kdybychom mohli každý den udělat nějaký dobrý skutek nebo jen projevit lásku. Může jít o to, že pomůžete blízkému, vykouzlíte někomu na tváři úsměv, projevíte vděk za to, že někdo pomůže Vám a tak dále, a tak dále..

Ná závěr mám pro Vás tohle:

Žijte. Vnímejte. Milujte.

Vaše Kikuš. 











5 komentářů:

  1. Přesně tak, měli bychom žít tak, abychom ničeho nelitovali, až se ohlédneme zpět. Ať už jde o zmeškanou příležitost či něco jiného :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
  2. Na tyhle veci clovek prijde casem... ono, ty chyby maji neco do sebe. Uci nas, a nekdy dojdeme i k tomu, o cem tady pises. ;))

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena