čtvrtek 14. července 2016

Dieta podle Lenky Kořínkové

Dobré ráno Vám všem :)
Zítra to bude týden od doby, co jsem začala držet dietu. Držela jsem ji už loni, a teď jsem se do ní pustila znovu, díky matčiného impulzu. :D
Co to vlastně je, ta dieta podle Lenky Kořínkové? Podle nejvolnějšího grafu jde o rozdělení stravy na rostlinnou a na živočišnou. Po celý den dodržujete pouze jednu ze skupin. Skupině rostlinné se říká - Kytičky a skupině živočišné se říká - Zvířátka.
Jde o to, že jeden den jíte třeba jen přílohu a druhý den máte maso se zeleninou místo brambor. Samozřejmě jsou i přísnější grafy a možnosti této diety. Podle té lehčí varianty můžete ovoce a zeleninu kombinovat nezávazně na skupině. Jednoduše můžete ovoce i zeleninu pořád. Samozřejmě je na Vás, jestli stravu budete střídat ob den, nebo jinak podle vlastního uvážení. Výsledek by to nemělo nějak ohrozit.
Do kytiček patří: brambory, rýže, bezvaječné těstoviny, mouka, kukuřice, soja a sojové výrobky, tofu, všechny druhy luštěnin, chleba aj.
Do zvířátek patří: všechny druhy masa, uzeniny, salámy, ryby, mléko, majonéza, vejce, máslo, šlehačka aj.
Pak existuje také skupina neutrální a v té se nachází např. rostlinné máslo a rostlinné oleje, kokos, ořechy - kromě burských, koření, čaj, káva, med apod.
V této dietě nehubnete tolik kilogramy, jako spíše centimetry.
Co v této dietě ale zásadně nemůžete? Rafinovaný, řepný a přírodní cukr, bílé pečivo, burské ořechy, alkohol (většinou jen první 4 týdny, pak už si ho dát můžete - jen ve zvířátkách) a příliš mnoho tuku.
Tato dieta není nějak složitá na držení, avšak pokud jste zvyklí jíst rohlík se salámem, maso s bramborama aj., zřejmě Vám to bude občas chybět.
 Vaše Kikuš.

2 komentářů:

  1. ja jsem na diety naprosty tele, nejsem schopna dodrzovat jakykoli pravidla :/ :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Věř mi, že já taky ne. :D Stejně to s mamkou nedodržujeme přesně a už se stalo tolikrát, že to něčím porušíme, takže nevím, jestli to má vůbec nějaký účinek, každopádně pro ten pocit, že aspoň něco dělám pro sebe to stačí. :D :D :D

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena