neděle 18. října 2015

Green Tea - close to my heart

Před pár měsíci jsem poprvé ochutnala zelený čaj. Hned po prvním doušku jsem si ho zamilovala. Teď bych byla schopná ho pít pořád. Nikdy by mě nenapadlo, že si dokážu zamilovat čaj. Ale musím uznat, že je opravdu výborný a můžu ho jen doporučit. Nejčastěji piju zelený čaj s jahodou a nebo s jahodou a citrónovou trávou. Mám takový pocit, že má na mě zelený čaj uklidňující účinky, což se mnohdy hodí. Hold, každý čaj má své specifické kouzlo.
V šálku zeleného čaje najdete hned několik pozitivních efektů na Vaše zdraví. Snižuje hladinu cholesterolu, prevence onemocnění srdce, prevence cukrovky. Zelený čaj údajně dokáže pomoci i s nadváhou.
Podle jistých studií již pouhé dva šálky tohoto čaje dokáží snížit riziko rakoviny plic o 20%. Zelený čaj také prospívá zubům. V čaji se nachází antibakteriální složky, které dokáží bojovat s bakteriemi vytvářející zubní plak.
Jak jsem se již výše zmiňovala, zelený čaj má na mě antistresové účinky. Není to ale tak, že bych po vypití čaje byla unavená, nebo ospalá. Jen se pak cítím v klidu a starosti tak nějak zmizí, stejně jako čaj, který vypiju.
Pokud máte momentálně chuť na čaj, myslím, že nebudete litovat, když sáhnete po zeleném. :)

Vaše Kikuš.

9 komentářů:

  1. Milujem zelený čaj! Už si na ňom fičím dosť dlhú dobu a najlepšie sú tie z čajovní sypané! Majú neskutočné spektrum príchutí a keĎ tam vojdeš.... proste uaaa! Radosť byť tam :D
    ALe vraj veľa zeleného čaju môže aj škodiť, mama mi minule hovorila o holke, ktorá pila niekoľko čajov denne a škodilo jej to, že mala niečo s pokožkou, viac už neviem :D
    A najlepší je taký, že ho zarobíš do veľkej nádoby, prihodíš čerstvé ovocie a necháš pár hodín lúhovať a ráno si vychutnáš geniálnu vec!! :D
    Btw: Na mojom blogu bude "narodeninová" giveaway!
    Vii, http://with-love-vii.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, také jsem o tom slyšela. :) Nic se nemá přehánět. :) To je super tip! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Málokdy piju zelený čaj. Nedělá mi dobře na žaludek. Pokud si mám vybrat tak raději černý, klidně pořádně silný nebo aromatizovaný, popřípadě s medem a mlékem. Dále piji matté, což vpodstatě není čaj, ale považuje se za něj. A nejoblíbenější je date masala(yogi) čaj. Je to černý čaj s mlékem, ochucený kořením z Indie. Každý ho dělá jinak. Miluji, když při každém doušku cítím, jako kdybych jedla chilli. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To slyším poprvé a zní to zajímavě. :) Možná ho někdy taky vyzkouším. :)

      Vymazat
  4. Zelený čaj nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale ne že bych o nepila. Rozhodně ho mám mnohem radši než kávu. A nakopne mě i tak. Jinak já asi nemám svou oblíbenou příchuť. Mám spíš značky od kterých miluji všechny příchutě. Biogena je pro mě tou nejlepší značkou, která vyrábí čaje. Určitě doporučuji za vyzkoušení.
    http://lovelylady6.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. 100 lidí, 100 chutí. :) Děkuji za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já zelený čaj piju už asi tak dva roky pravidelně každý den. To se potom musím usmívat, když jsou někde vypsány jeho účinky. Je pěkné vědět, že pro sebe něco dělám.

    immell.blogspot.cz.

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena