pondělí 3. srpna 2015

Můj oblíbený spisovatel

Ahoj, tak nějak mě napadlo, že se s vámi podělím o něco (či někoho) koho mám ráda. Nejdřív se ale musím přiznat, že jsem dlouhou dobu neměla žádného oblíbeného spisovatele, nebo spisovatelku. Četla jsem jednoduše takovou knihu, která mě zaujala, aniž bych řešila toho, kdo ji napsal. Každopádně se to změnilo a mým oblíbeným spisovatelem se stal John Green.

Něco o něm: Určitě ho spousta z Vás zná. Je autorem světového bestselleru Hvězdy nám nepřály, který byl i zfilmován. Nebo např. Hledání Aljašky za kterou získal v roce 2006 Printzovu cenu a bude také zfilmováno, dále potom Papírová města (opět zfilmováno - film nedávno zažil v kinech svou premiéru), Příliš mnoho Kateřin, Will Grayson, Will Grayson a Sněží, Sněží. Mezi základní informace patří, že John Green je americký spisovatel a vlogger. Narodil se 24. 8. 1977 má dvě děti, manželku a bratra - se kterým má kanál na Youtube s názvem VlogBrothers a dále vzdělávací kanál Crash Course, kde vyučují dějepis, literaturu, biologii apod.
Zatím jsem četla pouze Hvězdy nám nepřály, Hledání Aljašky a Papírová města. Musím ale říci, že John Green je opravdu skvělý spisovatel. Každá kniha má své kouzlo a ty myšlenky co obsahují... To je prostě bomba. Jelikož jsem byla v kině na Hvězdy nám nepřály i na Papírová města, napadlo mě, že zde napíšu mé pocity z knihy a filmu.
Hvězdy nám nepřály - kniha VS film
Kniha -  Jak to už většinou bývá, kniha se mi zdála o něco lepší. Podle mého názoru ji napsal dobře, takže jsem knihu četla jedním dechem. Bylo to čtivé a zajímavé.
Film - Film byl skvěle zpracovaný. Bylo to opravdu z velké části podle knihy. A emotivně mě zasáhl více film než kniha. Další plusové body ode mě film získává za herecké obsazení. :)
















Papírová města - kniha VS film
Kniha - Kniha se mi líbila. Nezaujala mě sice natolik, jako Hvězdy nám nepřály, ale stálo za to si ji přečíst.
Film - Film se mi opravdu líbil. Byla jsem na něm s přítelem a kolikráte jsme se zasmáli oba dva. Film byl pro mě jako mix záhad, romantiky a zábavy. Určitě Vám ho doporučuji. :)



















 Na závěr bych ráda napsala takovou hrstku jeho skvělých citátů. :)
 - lidem chybí dobrá zrcadla. Pro všechny je strašně těžké ukázat někomu, jak vypadá, a pro každého je hrozně těžké někomu ukázat, co cítí.
- „A já jsem se zamilovala tak, jak člověk usíná: pomalu a pak najednou docela.
- Já jsem si ještě nikdy žádnou nezapálil. Je to metafora, chápeš? Strčíš si zabijáka do pusy, ale nedovolíš mu zabíjet.
- „Jednou prostě musíš přestat hledět k nebi, nebo se nakonec ohlédneš a zjistíš, že i ty jsi někam odletěl.
- „Moje myšlenky jsou hvězdy a já v nich nedokážu rozpoznat souhvězdí.
- Stopy, které po sobě zanecháváme, jsou příliš často jizvy.
....
Vaše Kikuš.



 



7 komentářů:

  1. John Green rozhodně není můj oblíbený spisovatel.. Četla jsem Hvězdy ty se mi vůbec nelíbily, film byl trochu lepší, ale to herecké obsazení mi naopak vůbec nevyhovovalo.
    A u Paper Towns jsem viděla zatím jen trailer, ale možná bych ten film zhlédla, ale do knih od něj se už radši pouštět nebudu.

    OdpovědětVymazat
  2. Né každému sedne to samé. Hold 100 lidí 100 chutí. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čítala som papierové mesta aj na vine sú hviezdy ale najviac sa mi páči séria kníh Džinsovy dennik 1, 2 a trojku prave čítam :) ale určite najlepšie knihy aké som čítala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tu sérii neznám, ale možná se na to mrknu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek :) Já zase Johna Greena a jeho knihy moc nemusím. Paradox je, že miluji jeho citáty, které jsou v jeho knihách :)

    Recenze na značku Freeman

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji! :) Tak to je opravdu paradox. :D

    OdpovědětVymazat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena