sobota 3. prosince 2016

Habaďúra - činohra, která Vám polechtá bránici

Ve středu jsem měla společenskou akci, která byla zařízena školou. Šlo o divadelní představení s názvem Habaďúra, což je činohra, jejímž autorem je Michael Cooney. Sraz byl v 17:30 a začátek představení v 18:30. Během představení byla jedna přestávka, kdy jsme měli možnost zajít si do bufetu a koupit si něco na zub. Měli tam skvělé, ale poněkud dražší chlebíčky.
Kromě některých žáků školy byla možnost vzít si do divadla někoho blízkého. Já jsem šla s přítelem. Z počátku jsem se trochu obávala, jestli to bude stát za to a musím říct, že obavy byly zbytečné.
Představení předčilo má očekávání. Skvělé herecké obsazení, kulisy, hudba..naprostá bomba. Herci sršeli vtipem a občas došlo k tomu, že se sami začali smát. Někdo by si řekl, že je to z jejich strany neprofesionální, ale já musím podotknout, že mi to absolutně nevadilo a svým způsobem to do celého představení zapadalo. Herci tím ukázali, že to nejsou jen předem naučené fráze, ale že je to práce, která je baví, kterou dělají s láskou a dokáží se u ní bavit a pobavit tím i diváky.
Došlo také na menší nepříjemnost o které doposud přemýšlím, jestli byla plánovaná nebo se stala náhodou. Během představení jeden herec hodil papuče o zem a jedna z nich vyletěla na divačku. Druhý herec to následně zachránil omluvou a dodatkovým vtipem: „Paní, my se velice omlouváme, ale ta paní v první řadě uhla.
Během představení se několikrát tleskalo a na závěr přišlo i standing ovation. Takové představení jsem ještě nezažila. Byla a ještě pořád jsem naprosto nadšená. Představení bylo totiž doplněno i o taneční vystoupení, které by dostalo do kolen i Vás.
Myslím si, že tohle představení zaujme i ty, kteří normálně divadlo nenavštěvují. Vřele Vám tuto činohru doporučuji. :)
Stručný děj:
Eric Swan jednoho dne náhodou zjistí, že sociální systém má jisté trhliny, a on jich začne využívat k vylepšení svého rozpočtu. Vymyslí si různé zdravotní problémy svých nájemníků, také smrt jednoho z nich aj. Během hry se snaží ze svých habaďúr vyvléci, ale vše se postupně zamotá a vznikne z toho skvělá komedie.
 A co Vy? Jaké divadelní představení Vás nejvíce nadchlo? Budu ráda za každý tip. :)
Vaše Kikuš.

Fotky jsou z: Kultura.cz



2 komentářů:

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena