úterý 1. listopadu 2016

Někteří tě na tvé cestě nebudou chápat, to ale není důvod, aby jsi zůstal stát na místě! :)

Tak tento citát na mě vyskočil, když jsem na Googlu hledala něco inspirativního, co bych mohla použít jako popisek k fotce. Abych řekla pravdu, nakonec jsem stejně použila citát jiný, který byl v angličtině, ale tento mě zaujal na první pohled. Má v sobě totiž něco víc. Má hloubku.
Rozhodla jsem se tedy, že tento citát trochu více rozeberu, protože tuto situaci svým způsobem známe všichni, avšak každý asi při jiné příležitosti. :)
Dnešní doba je plná názorů, očekávání, předsudků aj. Všechny tyto aspekty v nás mohou vyvolávat stres a napětí, což vede akorát tak k dalším problémům, převážně zdravotním.
Teď použiju zřejmě známé klišé, každopádně je to pravda. 


Dělejte to, co Vás v životě baví, naplňuje a plňte si své sny. Je úplně jedno, co si o tom myslí ostatní. 


Mnohdy nás ovlivňují právě názory ostatních. Někteří lidé nás jednoduše nemusí chápat a říkají nám, co bychom měli dělat, jak bychom to měli dělat a proč bychom to naopak dělat neměli. No, řekněte sami, kolikrát jste se nechali ovlivnit? Ruku na srdce, myslím si, že každý z nás si občas nechává kecat do života. Jasně, jsou situace, kdy nám to může být ku prospěchu, ale jak už asi víte, vždy je něco kladné a něco záporné. Obzvlášť, když jde o otázku naší budoucnosti. 
Když už se Vám snaží dát někdo radu, měli byste si ji vyslechnout, ale brát ji s odstupem, jelikož nevíte, proč Vám ten daný člověk právě tuto radu říká. Může to být ze zloby, ze závisti nebo taky s dobrým úmyslem. 
S dobrým úmyslem se Vám většinou snaží podávat rady hlavně Vaše maminka, jelikož ta už má nějaké zkušenosti a své dítě prostě zná. Hlavně, když jde o matku a dceru.
Co bych ale chtěla říci je to, že pokud momentálně tápete s tím, kam se v životě dál vydat, na jakou jít školu, do jaké práce, jestli pokračovat dál ve Vašem koníčku..pak je odpověď hlavně ve Vašem srdci. Já vím, není to zrovna světoborná rada, ale od nikoho jiného nedostanete lepší radu, než od Vás samých. To, jak to cítí jiný člověk totiž neznamená, že to tak s odstupem času můžete cítit i Vy. :)


Vždycky se najde někdo, kdo bude proti Vám, ale zároveň taky někdo, kdo bude stát při Vás.


Proto si jděte za svými sny a věřte sami sobě. A hlavně se připravte na to, že může dojít ke změně v oblasti Vašich přátel, protože podle toho, kam budete směřovat se taky budete potkávat čím dál více s lidmi, kteří mají stejné zájmy jako Vy, a ti, se kterými tyto zájmy nesdílíte nakonec přestanete vyhledávat nebo přestanou vyhledávat oni Vás.
Mějte se krásně a dělejte to, co milujete a co Vás baví.
Vaše Kikuš.




4 komentářů:

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena