sobota 17. června 2017

Kořenová čakra - Múladhára

Dobrý večer, jak už jsem zmiňovala v tomto článku, absolvovala jsem kurz Čakra jógy. Rozhodla jsem se tedy, že Vám napíšu 7 článků, kdy se v každém z nich budu věnovat určité čakře.
Co to čakry vůbec jsou? Nejčastěji jsou označovány jako energetické víry, které přijímají a vysílají energii. Směr jejich točení může být u každého člověka jiný. Čakry mohou být různých úrovní. Největší a nejvýznamnější čakry najdeme v místech, kde se kříží Ida a Pingala (kanálky, jimiž proudí živoucí energie, neboli prána). 
Nástroje pro harmonizaci čaker: 
  • práce s fyzickým tělem (kryje, ásany, bandhy, mudry)
  • práce s dechem - pránajáma
  • práce s myslí - meditace, vizualní a koncentrační techniky
  • práce se zvukem - bídža mantry, samohlásky, tóny
  • aj. 
Kořenová čakra - Múladhára
Múladhára je první čakra, která vyjadřuje spojení se zemí, zabezpečení životních potřeb, pocit jistoty, stability, vztahy k předkům, rodičům. Nachází se mezi řitním otvorem a pohlavními orgány.

Z této čakry čerpáme energii pro náš duchovní růst. Je jedinou z čaker, která se otevírá směrem dolů a je tedy napojena na zemskou energii.
Barva pro tuto čakru je červená.
Mantra - LAM.
Disharmonie této čakry se může projevit jako zácpa, nadváha - neschopnost se něčeho vzdát, hromadit majetek apod.), agresivní reakce, deprese, pocit nejistoty..
Kořenová čakra ovlivňuje chodidla, kolena, kyčle a pánev. Tím pádem i orgány jako jsou - tlusté střevo, konečník, ale také kosti, páteř, zuby, nehty..
Pro harmonizaci jsou vhodné pozice ve stoji nebo pozice ve kterých cítíme spojení se zemí. (Strom, Orel, Bojovník, Vrána..)
- Články nebudou nějak dlouhé. Vypisuju Vám ty nejdůležitější infomace. Jelikož se na čakry váže spoustu dalších věcí - mohla by se o tom napsat kniha. :)

Zdroj: Tumblr

Pozice stromu - Tumblr

Pozice vrány
Vaše Kikuš.

0 komentářů:

Okomentovat

© WorldofKristyna, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena